1 NEW. uitsn wat doen we A 84555077

Nieuws

 • Contact met je kind onderhouden als het bij de ex-partner is

  05/03/2018

  Tegenwoordig zit bijna iedereen op het sociale media en is het gebruik van Whatsapp niet meer weg te denken. Erg handig, zo kan je altijd gemakkelijk iedereen een berichtje sturen. Zo ook naar je kinderen als die elders verblijven, waar je ze vroeger hooguit af en toe belde. Scheidingsexpert Yolande de Best geeft aan dat kinderen van gescheiden ouders best vaak uitvoerig appen met andere de ouder Het is natuurlijk fijn dat je altijd contact met je kind kunt hebben als die bij de andere ouder is, maar het kan ook vervelend zijn.

  Lees meer

 • Echtscheidingsspecialist Nieuwe Stijl - voor het gehele gezin

  29/01/2018

  Al jaren is een van de maatschappelijke doelen om het aantal vechtscheidingen terug te dringen. Het bestrijden hiervan is een punt wat de laatste jaren hoger in de politie agenda is komen te staan.

  Een oplossing om dit doel mogelijk te bereiken, is het inzetten van een gezinsadvocaat. Een kerngroep bestaande uit onder meer familierechtsadvocaten, rechters, psychologen en een vertegenwoordiger van de Kinderombudsman werkt deze nieuwe scheidingsexpert verder uit

  Lees meer

 • Nieuwe werkwijze aanpak complexe scheidingen

  08/01/2018

  Jaarlijks gaan er in Nederland ongeveer 70.000 stellen met minderjarige kinderen uit elkaar. 
  Wat betreft complexe echtscheidingen zijn er naar schatting 3.500 tot 5.200 kinderen bij betrokken.

  Het is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis wanneer zij een scheiding van hun ouders mee maken. De laatste jaren komt er steeds meer aandacht voor de positie van kinderen. 
  De rechtspraak probeert hier ook een rol in te spelen om de belangen van de kinderen zoveel mogelijk te beschermen en veilig te stellen.

  Lees meer

 • Eindejaarswens.

  22/12/2017

  Kemmers Familie Advocaten wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond en (uiteraard) juridisch verantwoord 2018! 

  Lees meer

 • Steeds meer kinderen wonen niet meer bij hun beide ouders

  21/12/2017

  Uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) uit 2015 blijkt dat in twintig jaar tijd het aantal kinderen dat niet meer in een gezin met twee eigen ouders woont, is gestegen van 200.000 tot 600.000.
  Uit een onderzoek, wat werd gedaan onder kinderen van zeventien jaar, blijkt dat van de kinderen die niet meer bij de eigen ouders wonen, ruim de helft een scheiding meemaakt. Ook blijkt dat steeds meer kinderen vanaf de geboorte slechts bij één ouder woont. 

  Lees meer

 • Samenwonen met een andere gescheiden ouder?! Dat kan in Amsterdam!

  12/12/2017

  Over het algemeen komen gescheiden ouders moeilijk aan een woning. Initiatiefnemer Rob Visser heeft het zogenoemde ‘Parents House’ in het leven geroepen.
  Parents House is een onderkomen vóór maximaal een jaar voor mensen die na hun scheiding geen betaalbaar huis kunnen vinden dicht bij hun kinderen. 
  Er zijn nu acht van dit soort huizen in Amsterdam en daarbuiten melden andere steden zich ook aan voor dit initiatief.

  Lees meer

 • Vader mag na uitspraak geen foto’s van zijn zoontje plaatsen op het sociale media

  05/12/2017

  Geregeld komt tijdens echtscheidingen het onderwerp over het wel of niet mogen publiceren van foto's van kinderen op het sociale media ter sprake. De hoofdregel is dat kinderen net zoveel recht op privacy hebben als volwassenen. Ouders zijn verantwoordelijk voor de privacy van hun kinderen.
  Een kinderrechter heeft over dit geschil uitspraak gedaan

  Lees meer

 • Pensioen is een ondergeschoven kindje tijdens de scheiding

  28/11/2017

  Het blijkt dat het pensioen een ondergeschoven kindje is tijdens de scheiding. Maar liefst 45% van de vrouwen denkt dat de scheiding geen invloed heeft op het pensioen, terwijl een derde niet weet dat hierover iets moet worden vastgelegd. Deze onwetendheid kan nadelige gevolgen hebben. 

  Lees meer

 • Wettelijke indexering 2018 vastgesteld op 1,5%

  20/11/2017

  Ieder jaar wordt er door de minister van Veiligheid en Justitie vastgesteld met welk percentage de alimentatie verhoogd moet worden.
  Per 1 januari 2018 wordt de alimentatie met 1,5% verhoogd. Dit wordt ook wel wettelijke indexering genoemd.

  Lees meer

 • Echtscheiding moet ook in de toekomst via de rechter

  14/11/2017

  Het huidige kabinet heeft het voorstel van het vorige kabinet afgewezen, dat scheiden bij een ambtenaar van de burgerlijke stand mogelijk maakt, mits partijen het onderling eens zijn en geen minderjarige kinderen hebben. 

  Lees meer