1 NEW. uitsn wat doen we A 84555077

Nieuws

 • mr. Hoekstra geslaagd voor de Juridische Specialisatie Opleiding Familierecht!

  11/02/2019

  Afgelopen vrijdag heeft een van onze advocaten, Hinka Hoekstra, het examen afgelegd van de Juridische Specialisatie Opleiding Familierecht van de IMFO én is geslaagd!

  Dat betekent dat wij met plezier kunnen zeggen dat wij er een familierechtspecialist bij hebben die uw belangen zeer goed kan behartigen!

  Lees meer

 • Levenloos geboren kinderen kunnen worden geregistreerd in de Basisregistratie Personen (BRP)

  04/02/2019

  Voorheen was het niet mogelijk om levenloze kinderen te registeren in de Basisregistratie Personen (BRP). Ouders konden een ‘akte van een levenloos geboren kind’ ontvangen.
  Echter per 4 februari 2018 is het mogelijk om levenloos geboren kinderen te registeren bij de betreffende gemeente, ook met terugwerkende kracht.
  Natasja Geyteman verloor 11,5 jaar geleden haar dochtertje. Zij was het er niet mee eens dat ze haar dochter niet kon laten registeren dus begon ze haar missie om dit te veranderen.
  In 2015 begon Geeyteman met een petitie die uiteindelijk 82.000 keer werd ondertekenend. De Tweede en Eerste Kamer waren het unaniem met elkaar eens dat dit veranderd moest worden.

  Lees meer

 • Vacature Advocaat Medewerker Familierecht

  13/09/2018

  Bij Kemmers Familie Advocaten staan we voor goed en eerlijk juridisch werk. Geen mitsen of maren, maar duidelijke en transparante communicatie. Wij willen in onze regio verder groeien en zoeken daarom per direct een:

  Advocaat Medewerker Familierecht

  Herken jij jezelf?
  Je hebt een passie voor het familierecht en oog voor je cliënten. Je bent enthousiast en legt  makkelijk contacten. Iemand die zichzelf verder wil ontwikkelen en zijn talenten volledig inzet om onze cliënten op de beste manier bij te staan.

  • Minimaal 4 jaar werkervaring in het familierecht;
  • Empathisch en draagt bij aan een gezellige, informele werksfeer;
  • Zelfstandig en gestructureerd;
  • Ondernemend en proactief;
  • Beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.

  Lees meer

 • Eindejaarswens

  22/12/2017

  Kemmers Familie Advocaten wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond en (uiteraard) juridisch verantwoord 2018! 

  Lees meer

 • Steeds meer kinderen wonen niet meer bij hun beide ouders

  21/12/2017

  Uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) uit 2015 blijkt dat in twintig jaar tijd het aantal kinderen dat niet meer in een gezin met twee eigen ouders woont, is gestegen van 200.000 tot 600.000.
  Uit een onderzoek, wat werd gedaan onder kinderen van zeventien jaar, blijkt dat van de kinderen die niet meer bij de eigen ouders wonen, ruim de helft een scheiding meemaakt. Ook blijkt dat steeds meer kinderen vanaf de geboorte slechts bij één ouder woont. 

  Lees meer

 • Samenwonen met een andere gescheiden ouder?! Dat kan in Amsterdam!

  12/12/2017

  Over het algemeen komen gescheiden ouders moeilijk aan een woning. Initiatiefnemer Rob Visser heeft het zogenoemde ‘Parents House’ in het leven geroepen.
  Parents House is een onderkomen vóór maximaal een jaar voor mensen die na hun scheiding geen betaalbaar huis kunnen vinden dicht bij hun kinderen. 
  Er zijn nu acht van dit soort huizen in Amsterdam en daarbuiten melden andere steden zich ook aan voor dit initiatief.

  Lees meer

 • Vader mag na uitspraak geen foto’s van zijn zoontje plaatsen op het sociale media

  05/12/2017

  Geregeld komt tijdens echtscheidingen het onderwerp over het wel of niet mogen publiceren van foto's van kinderen op het sociale media ter sprake. De hoofdregel is dat kinderen net zoveel recht op privacy hebben als volwassenen. Ouders zijn verantwoordelijk voor de privacy van hun kinderen.
  Een kinderrechter heeft over dit geschil uitspraak gedaan

  Lees meer

 • Pensioen is een ondergeschoven kindje tijdens de scheiding

  28/11/2017

  Het blijkt dat het pensioen een ondergeschoven kindje is tijdens de scheiding. Maar liefst 45% van de vrouwen denkt dat de scheiding geen invloed heeft op het pensioen, terwijl een derde niet weet dat hierover iets moet worden vastgelegd. Deze onwetendheid kan nadelige gevolgen hebben. 

  Lees meer

 • Wettelijke indexering 2018 vastgesteld op 1,5%

  20/11/2017

  Ieder jaar wordt er door de minister van Veiligheid en Justitie vastgesteld met welk percentage de alimentatie verhoogd moet worden.
  Per 1 januari 2018 wordt de alimentatie met 1,5% verhoogd. Dit wordt ook wel wettelijke indexering genoemd.

  Lees meer

 • Echtscheiding moet ook in de toekomst via de rechter

  14/11/2017

  Het huidige kabinet heeft het voorstel van het vorige kabinet afgewezen, dat scheiden bij een ambtenaar van de burgerlijke stand mogelijk maakt, mits partijen het onderling eens zijn en geen minderjarige kinderen hebben. 

  Lees meer

 • Vervolg: Regeerakkoord 'Vertrouwen in de toekomst' m.b.t het personen en familierecht

  24/10/2017

  Op 10 oktober 2017 hebben de fractievoorzitters het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ gepresenteerd. In het regeerakkoord zijn bepaalde punten neergelegd met betrekking tot het personen-en familierecht.

   In ons vorige bericht van 16 oktober 2017, zijn er al een aantal punten uit het regeerakkoord besproken. Hier volgen de overige punten die in het regeerakkoord zijn opgenomen met betrekking tot het personen- en familierecht.

   

  Lees meer

 • Regeerakkoord 'Vertrouwen in de toekomst' m.b.t het personen en familierecht

  16/10/2017

  Op 10 oktober 2017 hebben de fractievoorzitters het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ gepresenteerd. In het regeerakkoord zijn bepaalde punten neergelegd met betrekking tot het personen-en familierecht. De belangrijkste punten die in het regeerakkoord zijn neergelegd ten aanzien van echtscheiding zijn:
  - Er zal een landelijk beleid komen ter voorkoming van vechtscheiding;
  - Het belang van het kind moet voorop staan en
  - Het contact met ouders én grootouders wordt bevorderd.

   

  Lees meer

 • Interventieprogramma helpt kinderen bij het verwerken van een scheiding!

  07/09/2017

  Een echtscheiding is een emotioneel zwaar proces. Niet alleen voor partijen, maar ook voor de kinderen.

  Lees meer

 • Hoe zit het met het pensioen na de scheiding?

  21/08/2018

  In dit artikel wordt stil gestaan bij wat de gevolgen en aandachtspunten zijn voor het pensioen bij een echtscheiding. De hoofdregel is dat het pensioen dat tijdens het huwelijk is opgebouwd, wordt verdeeld.  Vaak heeft een van de partners (aanzienlijk) meer pensioen opgebouwd. De keuze kan dan zijn dat de ene partner het volledige eigen pensioen houdt en een aanvullend deel van de andere partner krijgt. De zogenoemde ‘verevening’ is voorwaardelijk. Als de vereveningsgerechtigde partner, dus de partner die een deel van de ander krijgt, overlijdt, ’groeit’ het deel weer aan bij de andere partner, van wie het pensioen eigenlijk was. Als de partner van wie het pensioen was overlijdt, krijgt de ex-partner vaak een partnerpensioen.

  Lees meer

 • Wat wil het kind écht?

  09/07/2018

   Voor veel kinderen is de scheiding van hun ouders de ramp van hun leven. Veel van deze kinderen worden ook geremd in hun ontwikkeling tijdens en na de scheiding van hun ouders. Kinderen moeten enorm hun best doen om zich te blijven ontwikkelen “alsof er niets aan de hand is”.  Het kind moet zich voortdurend aanpassen en durft niet eerlijk te zijn, bang om in loyaliteitsconflict te komen met zijn ouders.

  Lees meer

 • Kan het aantal jaar van partneralimentatie korter?

  22/06/2018

  Partneralimentatie is een regeling die voortkomt uit de wettelijk plicht van ex-genoten om elkaar te onderhouden. Tot heden kan de rechter bepalen dat iemand maximaal twaalf jaar partneralimentatie dient te betalen. Volgens de VVD, PVDA en D66 is het eindeloos onderhouden van je ex niet meer van deze tijd. Zij kwamen deze week met het wetsvoorstel om partneralimentatie na scheiding te bekorten van 12 tot 5 jaar. Zij vinden dat in de situaties wanneer iemand zo dicht bij de AOW zit een baan vinden moeilijk wordt en wanneer het gaat om een stel met jonge kinderen, de partneralimentatie langer betaald moet worden.

  Lees meer

 • Kinderen van ouders met problemen willen meer ondersteuning en sneller hulp

  11/06/2018

  Bijna een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland heeft een ouder met een psychische of lichamelijke ziekte, verslaving of beperking. Deze kinderen en jongeren worden vaak over het hoofd gezien. Dit omdat de aandacht door de omgeving en hulpverleners uitgaat naar het zieke of kwetsbare gezinslid. Kinderen en jongeren die opgroeien in dit soort thuissituaties, wensen dat er sneller thuis wordt ingegrepen als het niet goed gaat. Ook willen ze dat er samen met hen gekeken wordt naar wat zij nodig hebben zodat zij net als hun ouders de hulp, informatie en ondersteuning krijgen die zij nodig hebben.

  Lees meer

 • Het aantal co-ouderschappen stijgt: zo verdeel je de zorg, de kosten en de toeslagen

  08/05/2018

  Uit cijfers van het Centraal Bureau van Statistiek blijkt dat ruim een kwart van de gescheiden ouders kiest voor co-ouderschap.
  Het grootste voordeel van co-ouderschap is dat beide ouders in gelijke mate betrokken zijn bij het dagelijks leven van hun kind en dat de zorgtaken eerlijk worden verdeeld. Echter is co-ouderschap niet voor iedereen weg gelegd

  Lees meer

 • Rechtbank Overijssel dwingt scheidende ouders afspraken te maken met kinderen

  12/04/2018

  Wanneer ouders gaan scheiden en er tijdens het huwelijk kinderen zijn geboren, dienen partijen bij de rechtbank een ouderschapsplan te overleggen. In de praktijk gebeurt dit niet altijd.
  Hier moet verandering in komen vinden onder andere rechters, advocaten en mediators. Familierechters van de rechtbank Overijssel gaan ouders verplichten om de met hun kinderen in gesprek te gaan over toekomstige zorgtaken.

  Lees meer

 • Scheidingsloketten introduceren bij gemeenten?!

  27/03/2018

  De commissie onder leiding van André Rouvoet, oud-minister Jeugd en Gezin, onderzocht de afgelopen maanden hoe zo veel mogelijk kan worden voorkomen dat kinderen de dupe worden van een scheiding.
  Een van de punten die hieruit naar voren kwam is dat de commissie adviseert dat gemeenten ouders die uit elkaar gaan of kampen met relatieproblemen meer moet ondersteunen.
  Een aanbeveling van de commissie is het introduceren van een ‘scheidingsloket’.
  Bij dit loket kunnen ouders terecht voor informatie, voorlichting en ondersteuning.

  Lees meer

 • Contact met je kind onderhouden als het bij de ex-partner is

  05/03/2018

  Tegenwoordig zit bijna iedereen op het sociale media en is het gebruik van Whatsapp niet meer weg te denken. Erg handig, zo kan je altijd gemakkelijk iedereen een berichtje sturen. Zo ook naar je kinderen als die elders verblijven, waar je ze vroeger hooguit af en toe belde. Scheidingsexpert Yolande de Best geeft aan dat kinderen van gescheiden ouders best vaak uitvoerig appen met andere de ouder Het is natuurlijk fijn dat je altijd contact met je kind kunt hebben als die bij de andere ouder is, maar het kan ook vervelend zijn.

  Lees meer

 • Echtscheidingsspecialist Nieuwe Stijl - voor het gehele gezin

  29/01/2018

  Al jaren is een van de maatschappelijke doelen om het aantal vechtscheidingen terug te dringen. Het bestrijden hiervan is een punt wat de laatste jaren hoger in de politie agenda is komen te staan.

  Een oplossing om dit doel mogelijk te bereiken, is het inzetten van een gezinsadvocaat. Een kerngroep bestaande uit onder meer familierechtsadvocaten, rechters, psychologen en een vertegenwoordiger van de Kinderombudsman werkt deze nieuwe scheidingsexpert verder uit

  Lees meer

 • Nieuwe werkwijze aanpak complexe scheidingen

  08/01/2018

  Jaarlijks gaan er in Nederland ongeveer 70.000 stellen met minderjarige kinderen uit elkaar. 
  Wat betreft complexe echtscheidingen zijn er naar schatting 3.500 tot 5.200 kinderen bij betrokken.

  Het is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis wanneer zij een scheiding van hun ouders mee maken. De laatste jaren komt er steeds meer aandacht voor de positie van kinderen. 
  De rechtspraak probeert hier ook een rol in te spelen om de belangen van de kinderen zoveel mogelijk te beschermen en veilig te stellen.

  Lees meer