Scheiden doet financieel lijden: 'Mensen verkijken zich erop'.

10/01/2019

Het blijkt dat meestal de vrouwen er na een scheiding financieel (flink) op achteruit gaan. Praten over het voorkomen daarvan is een taboe.
Veel mensen weten niet hoeveel geld ze nodig hebben om rond te komen.

 Uit het rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat rekening houden met een scheiding voelt als een gebrek aan vertrouwen in de relatie. Daar willen de meesten niet bij stilstaan en dus wordt er niet over gepraat.

Voorts blijkt dat veel vrouwen niet in staan zijn financieel voor zichzelf te zorgen. Dit heeft er ook mee te maken dat veel vrouwen minder gaan werken als er kinderen komen.

Indien je getrouwd bent geweest of een geregistreerd partnerschap had, en gaat scheiden dan heb je recht op partneralimentatie. Echter als je samenwoont en dan uit elkaar gaat, dan heb je geen recht op partneralimentatie.
Het kan voor veel mensen dan ook een tegenslag zijn, zeker als je gewend bent aan een netto-inkomen van vijf à tienduizend euro per maand en dan het opeens zelf moet gaan bolwerken.

Voor het gehele artikel verwijs ik u vriendelijk naar onderstaande link. Hier staat ook beschreven hoe je kunt voorkomen dat je financieel afhankelijk wordt:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4523906/financiele-gevolgen-echtscheiding-scheiding-taboe