2018

 • Kinderen met twee moeders of vaders zijn net zo gelukkig als kinderen met heteroseksuele ouders

  25/10/2018

  Uit onderzoek blijkt dat kinderen met twee moeders of twee vaders even gelukkig, tevreden en goed functionerend opgroeien als kinderen uit een gezin met een vader en/of een moeder. Of er wel of geen biologisch verwantschap is, heeft geen invloed op de relatie tussen kinderen en hun ouders. Voorts blijkt dat kinderen met twee moeders of twee vaders blijken niet meer angsten en depressies te hebben en ook niet meer grensovertredend gedrag te vertonen dan kinderen die geboren zijn in een vader-moedergezin. Noch als kind, noch als puber.

  Lees meer

 • Kinderen niet meer zien na scheiding - drama voor duizenden vaders

  08/10/2018

  Tijdens vechtscheidingen lopen de emoties hoog op tussen ouders. Vaak verliezen ouders het belang van het kind uit het oog. Ondanks dat er door de rechter een omgangsregeling wordt vastgesteld, zijn er nog vaak gevallen waarin de ex de omgangsregeling frustreert en de kinderen tegen de andere partner opzet. Ongeveer 1 op de 5 kinderen ziet na een (vecht)scheiding één van z’n ouders niet meer. In de meeste gevallen gaat het om de vaders die hun kinderen niet meer zien. De stichting Herken Ouderverstoting (HO) spreekt van een onderschat probleem: “Het staat onvoldoende op de maatschappelijke agenda. Het is een blinde vlek."

  Lees meer

 • Scheiden doet financieel lijden: 'Mensen verkijken zich erop'.

  10/01/2019

  Het blijkt dat meestal de vrouwen er na een scheiding financieel (flink) op achteruit gaan. Praten over het voorkomen daarvan is een taboe.
  Veel mensen weten niet hoeveel geld ze nodig hebben om rond te komen.

  Lees meer

 • Jeugdhulp bij conflictscheidingen al vanuit rechtszaal opgestart

  06/11/2018

  De pilot Uniform Hulpaanbod (UHA) in scheidingsprocedures zal op 1 januari 2019 starten voor de duur van twee jaar bij rechtbank Limburg. De UHA houdt in dat jeugdhulp al wordt ingeschakeld vanuit de rechtszaal zodat de schade die kinderen oplopen bij conflictscheidingen, zoveel mogelijk wordt beperkt. 

  Lees meer